Υπόθεση Τοπαλούδη: Βούλευμα – καταπέλτης για βιασμό και φόνο

Δέκα μήνες μετά την αποτρόπαια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη. Ο 19χρονος και ο 21 ετών νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, αλλά και για το βιασμό της άτυχης φοιτήτριας.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου είναι καταπέλτης σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και δια στραγγαλισμού.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία για την υπόθεση έχει εμπλουτιστεί με σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των δύο κατηγορουμένων αλλά και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών τους υπολογιστών.

«Να καθίσουν στο εδώλιο και οι γονείς τους»

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάνει λόγο για βοήθεια των κατηγορουμένων από το συγγενικό τους περιβάλλον και ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο και οι γονείς τους.

Είμαι σίγουρος ότι από μόνοι τους δεν μπορούσαν να σβήσουν τα ίχνη από τους υπολογιστές και τις κλήσεις τους… Την επόμενη ημέρα μιλούσαν για πολλές ώρες με έναν δικηγόρο. άρα υπήρχε σίγουρα βοήθεια από το συγγενικό τους περιβάλλον για να σβηστούν κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία είπε συγκεκριμένα ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε μάλιστα την αυστηροποίηση των ποινών για τους δολοφόνους και τους βιαστές και πρόσθεσε ότι όλοι οι γονείς πρέπει να μάθουν για την φρικαλεότητα με την οποία συμπεριφέρθηκαν οι δράστες στο παιδί τους.