“Ανάσα” πήραν τα κρατικά έσοδα του Ιουλίου

Ανάσα πήρε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μόλις έγινε γνωστή η πορεία των εσόδων του Ιουλίου, τα οποία ξεπέρασαν περίπου τα 5,5 δισ. ευρώ και ήταν υψηλότερα κατά πάνω από 200 εκατ. ευρώ από τον στόχο του μηνός ή κατά 4%.

Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 31,04 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 8,1% το στόχο των 28,7 δισ. ευρώ. Τα σχετικά στοιχεία πρόκειται να δημοσιευθούν εντός της εβδομάδας στο πλαίσιο της γνωστοποίησης της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στην ίδια περίοδο του 7μήνου, οι επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ και είναι και αυτές αυξημένες σε σχέση με τον στόχο (2,259 δισ. ευρώ) κατά 11,2%, με αποτέλεσμα τα καθαρά έσοδα να διαμορφώνονται σε 28,5 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 7,84 δισ. ευρώ τον στόχο.(26,4 δισ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι ο στόχος για τον Σεπτέμβριο είναι να εισπραχθούν 6,7 δισ. ευρώ, καθώς θα πληρωθεί τόσο η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος όσο και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.