Αντιμέτωπη με «καμπάνα» 229 εκατ. δολαρίων η British Airways λόγω GDPR

Με πρόστιμο ύψους 229 εκατ. δολαρίων κινδυνεύει η αεροπορική εταιρεία British Airways για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων περίπου 500.000 επιβατών.

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την πρότασή τους για πρόστιμο στην εταιρεία, μήνες αφότου η British Airways αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα διαρροής.

Η κυβερνοεπίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι πελάτες να εκτρέπονται σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα όπου τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας έπεσαν στα χέρια των χάκερ.

Σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι οι «κακές ρυθμίσεις ασφαλείας» παραβίαζαν τα στοιχεία σύνδεσης, την κάρτα πληρωμής και τις λεπτομέρειες κράτησης ταξιδιού καθώς και πληροφορίες σχετικά με το όνομα και τη διεύθυνση του πελάτη.

Η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας έκανε γνωστό πως το ύψος του προστίμου είναι αντίστοιχο με το 1,5% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο μέχρι τώρα υπό τη νέα αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τον γνωστό κανονισμό GDPR, επισημαίνει το Associated Press.

Η μητρική της British Airways, η International Airlines Group ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά για να αποφύγει το πρόστιμο. Σύμφωνα με το AP έχει προθεσμία 28 ημερών προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Το προτεινόμενο πρόστιμο στη βρετανική αεροπορική εταιρεία είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο μετά το πρόστιμο των 663. 000 δολαρίων που κλήθηκε να πληρώσει το Facebook για την υπόθεση της Cambridge Analytica.