Πρώην διευθυντής της Apple αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το iPhone

Τα iPhones της Apple έχουν φανατική -και ιδιαίτερα μεγάλη- μερίδα χρηστών, που ορκίζονται στα κινητά αυτά και τα έχουν κάνει… προέκταση του χεριού τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο προκαλείται αγωνία για τις παρουσιάσεις των νέων iPhones της Apple, ενώ λίγο αργότερα σχηματίζονται ουρές έξω από τα καταστήματα, προκειμένου οι φανατικοί της αμερικανικής εταιρείας να μπορέσουν να αποκτήσουν πρώτοι το ολοκαίνουριο μοντέλο.

Τα iPhones, όπως και τα υπόλοιπα smartphones δεν είναι τίποτα άλλο πλέον παρά υπολογιστές χειρός, με άπειρες δυνατότητες, εργαλεία στα χέρια επαγγελματιών και μέσα ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

Το μεγάλο λάθος στη χρήση του iPhone
‘Ενας πρώην διευθυντής της Apple, ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας Jony Ive, αποκαλύπτει το μεγάλο λάθος που κάνουν οι χρήστες των iPhones και συνεπώς όλων των smartphones μια άποψη που συμμεριζόταν και ο Στιβ Τζομπς.

Ποιο είναι αυτό το λάθος; Σύμφωνα με τον Jony Ive, πρώην επικεφαλής σχεδιαστή της Apple, το μεγάλο λάθος είναι ότι χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας πάρα πολύ.Και αυτό το λάθος το κάνουν οι περισσότεροι χρήστες.

Τα λεγόμενα του Ive μπορεί να αποτελούν έκπληξη, δεδομένου ότι είχε και έχει οικονομικό κίνητρο να θέλει τους ανθρώπους να έχουν συνεχώς κολλημένα τα χέρια τους στα iPhone κινητά τους. Αλλά στο συνέδριο του New Yorker Techfest, όταν ο δημοσιογράφος David Remnick ζήτησε από τον Ive να αξιολογήσει τον αντίκτυπο του iPhone στον κόσμο, ο Ives απάντησε ξεκάθαρα: «Όπως και κάθε εργαλείο, μπορείτε να δείτε ότι αρχικά γίνεται σωστή χρήση και ύστερα έρχεται η κακή χρήση». Όταν ο Remnick ζήτησε από τον Ives να ορίσει την κακή χρήση εκείνος απάντησε: «Ίσως, είναι η συνεχής χρήση».

Και τι εννοεί συνεχή χρήση; Αυτό που λένε και οι μελέτες. Οτι ο μέσος άνθρωπος περνάει 3,3 ώρες απασχολούμενος με το τηλέφωνό του, ελέγχοντας το κάθε 10 λεπτά για ενημερώσεις από  social media, μηνύματα και άλλα παρόμοια.