7 λόγοι για να βάλουμε τα ραπανάκια στη διατροφή μας

Στη σύγχρονη εποχή, το γρήγορο φαγητό, οι επεξεργασμένες τροφές, τα συντηρητικά και τα χημικά βρίσκονται παντού τριγύρω μας κι αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής μας. Γι’ αυτό και η μόδα που έχει κάθε χρόνο και πιο μεγάλη άνοδο στην προτίμηση του κόσμου -η στροφή προς έναν υγιεινό τρόπο ζωής κι η εστίαση στα φρούτα και τα λαχανικά- είναι από τις καλύτερες που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς.

Ένα από τα λιγότερο προσφιλή λαχανικά, που, όμως, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το ραπανάκι κι εμείς σου παραθέτουμε 7 από αυτές:

  • Τα ραπανάκια έχουν αντιδιουρητικές ιδιότητες, αυξάνοντας την παραγωγή των ούρων, και φροντίζουν τον καθαρισμό και τη συνολική υγεία των νεφρών.
  • Η ανθοκυανίνη, που περιέχουν, είναι ένα φλαβονοειδές που βοηθά στον έλεγχο και τη μείωση της κακής χοληστερίνης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης.
  • Τα ραπανάκια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύοντας από τα αρνητικά αποτελέσματα των ελεύθερων ριζών, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και συμβάλλοντας στην υγεία των δοντιών και των κοκάλων.
  • Αποτελούν έναν ικανό σύμμαχο κατά διαφόρων ειδών του καρκίνου, όταν καταναλώνονται σε καθημερινή βάση.
  • Τα ραπανάκια έχουν την ικανότητα μέχρι και να καταπραΰνουν τσιμπήματα των εντόμων, όπως αυτά των κουνουπιών και των μελισσών.
  • Όντας πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της χώνεψης.
  • Έχουν ευεργετική δράση στην καλή υγεία του δέρματος, αφού περιέχουν βιταμίνη C, φώσφορο και ψευδάργυρο.

Πηγή: k-mag.gr