Νευρικότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου

Κέρδη 1% για τις τιμές του πετρελαίου, αν και οι νέες δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα μετρίασαν τα κέρδη. Ο  Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα, με τη σινο-αμερικανική εμπορική διαμάχη να επισκιάζει τις προοπτικές ζήτησης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού παρέμενε κοντά στα 58 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι αμερικανικές πετρελαϊκές περιόρισαν τη δραστηριότητα γεώτρησης στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω το έτους. Κέρδη άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας και για το μπρεντ, με την τιμή πάνω από τα 69 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από απώλειες πάνω από 6% την προηγούμενη εβδομάδα.

Η σινο-αμερικανική εμπορική αντιπαράθεση, αλλά και η ένταση στις σχέσεις με το Ιράν μετά τις κυρώσεις της Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης, έχουν άμεσο αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου. Οι ανησυχίες μήπως ο εμπορικός πόλεμος λυγίσει την παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια και την πετρελαϊκή ζήτηση, επισκιάζουν τις τιμές.

Πηγή: naftemporiki.gr