Εμμανουήλ Καλλιονάκης: «Η πρόληψη, η οργάνωση και η έγκαιρη υλοποίηση έργων αποτελούν βασικό πυλώνα στο πρόγραμμα μας»

Ο κ. Μανώλης Καλλιονάκης είναι ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη και όρεξη για τον τόπο του που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και την παράταξη «Η Κρήτη Μπροστά».

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, ηπρόληψη, η οργάνωση, ο σωστός προγραμματισμός και η έγκαιρη υλοποίηση έργων αποτελούν βασικό πυλώνα στο πρόγραμμα μας, ώστε να μη ζήσουμε ξανά άσχημες καταστάσεις στο μέλλον.

Πώς πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στις περιφερειακές εκλογές;

Ασχολούμενος χρόνια με τα προβλήματα του τόπου μας, τόσο μέσα από τον εργασιακό μου χώρο όπου συναναστρέφομαι αρκετούς συμπολίτες μας καθημερινά όσο και λόγω της συστηματικής ενασχόλησης μου με τα κοινά, διαπίστωσα ότι βασική προϋπόθεση για την επίλυσή τους αποτελούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε περιφερειακό επίπεδο. Αυτό αποτέλεσε και το κύριο ευνασμα όπου με ώθησε να θέσω την υποψηφιότητά μου ως περιφερειακός σύμβουλος στην ΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.    

Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη;

Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, με όραμα, όρεξη για δουλειά, φρέσκες ιδέες που χαρακτηρίζουν τη γενιά του, μα το κυριότερο και σε συνδυασμό με όλα τα άλλα είναι η αγάπη του για την Κρήτη. Συζητώντας μαζί του επιβεβαιώθηκα ότι δεν πρόκειται για έναν ακόμα υποψήφιο που τον ενδιαφέρει μόνο να λάβει το χρίσμα αλλά για έναν άνθρωπο που επιθυμεί και έχει την βούληση να λύσει τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο μας και να βάλει την Κρήτη σε νέα, αναπτυξιακή τροχιά.    

Ποια θεωρείτε πως είναι τα σοβαρότερα προβλήματα και πως θα προσφέρετε σε αυτά σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Αρχικά θα προβούμε στην συνολική καταγραφή των χρόνιων προβλημάτων υποδομής και με ομαδοποιημένο σχεδιασμό παρεμβάσεων σε έργα υποδομής θα δώσουμε άμεσες λύσεις, π.χ. το φράγμα ποταμών το οποίο εγκαινιάστηκε το 2009 και εκ τότε έχει εγκαταλειφθεί, ομοίως και το φράγμα του πλατύ ποταμού το οποίο έχει μείνει στις μελέτες.

Το Ρέθυμνο βιώνει την αεροπορική και ακτοπλοϊκή απομόνωση του, πέραν τούτου, για να έχει πρόσβαση ο Ρεθυμνιώτης σε αεροπορικές ή ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα πρέπει να μετακινηθεί στους έτερους νομούς μέσω ενός επικίνδυνου, θανατηφόρου οδικού δικτύου. Άμεση θα είναι η παρέμβαση – απαίτησή μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με το λιμάνι του Πειραιά, έργο το οποίο θα επιτύχει τόσο τη τουριστική όσο και την γεωργική – κτηνοτροφική ανάπτυξη και θα περιορίσει το κόστος τόσο των προϊόντων που εισέρχονται προς διάθεση στον Νομό με κέρδος στον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ρεθεμνιωτών όσο και των επιχειρηματιών που μεταφέρουν προϊόντα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.  

Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε αρκετά ακόμα προβλήματα και τις λύσεις που προτείνουμε αλλά όλα έχουν καταγραφεί, αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.

Τι λάθη θεωρείτε πως έγιναν που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στην κακοκαιρία που έπληξε φέτος το νησί;

Ως ιατρός θα χρησιμοποιήσω το απόφθεγμα του Ιπποκράτη «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν». Αυτό αποτελεί και την βασική μας επιδίωξη, να μη χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε «κατόπιν εορτής». Η πρόληψη, η οργάνωση, ο σωστός προγραμματισμός και η έγκαιρη υλοποίηση έργων αποτελούν βασικό πυλώνα στο πρόγραμμα μας, ώστε να μη ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.