Χρήστος Βερώνης: Η Μύκονος να γίνει ξανά βιτρίνα του ελληνικού τουρισμού

Μιλά για την απόφασή του να διεκδικήσει και πάλι την δημαρχία του νησιού

Την ανάγκη να να ξαναγίνει η Μύκονος βιτρίνα του ποιοτικού ελληνικού τουρισμού τονίζει ο κ. Χρήστος Βερώνης επισημαίνοντας πως τα τελευταία χρόνια “το νησί άρχισε να να δυσφημείται και να χάνει το σεβασμό που απολάμβανε στο παρελθόν”. Μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα” για την απόφασή του να διεκδικήσει και πάλι την δημαρχία του νησιού μετά από απουσία 10 ετών εξηγεί πως η Μύκονος έχει ανάγκη απο νέα δημοτική αρχή που θα βγάλει από την στασιμότητα τα μεγάλα έργα, θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τα φαινόμενα ανομίας και βαριάς παραβατικότητας και θα απελευθερώσει τους υπο κατάληψη δημόσιους χώρους και παραλίες προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών.

Αποφασίσατε να διεκδικήσετε ξανά τη θέση του Δημάρχου. Γιατι;

Όπως ίσως γνωρίζετε οι συμπατριώτες μου οι Μυκονιάτες με τίμησαν στο παρελθόν δίνοντάς μου την εντολή να διοικήσω το Δήμο της Μυκόνου, σε 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Από τις δημοτικές εκλογές του 1990 έως και το 2006. Είμαι συνεπώς «χορτασμένος» από την αγάπη, την εκτίμηση και την αναγνώριση των συμπατριωτών μου. Κίνητρό μου επομένως δεν είναι, ούτε η εξουσία, ούτε η δόξα. Η αιτία της απόφασής είναι η σχεδόν καθολική έκκληση- απαίτηση των Μυκονιατών να ξαναπάρω στα χέρια μου το τιμόνι του δήμου για να φέρουμε και πάλι τη Μύκονο σε «ρότα» δημιουργίας και προόδου. Να αποφύγουμε τα βράχια στα οποία οδηγούσε το νησί η ανικανότητα, η άγνοια και η αδιαφορία της σημερινής ηγεσίας του δήμου.

Τι προσέθεσε στη Μύκονο η δική σας δημαρχιακή θητεία για να σας επιλέξουν και πάλι οι δημότες;

Τη Μύκονο ως νησί η φύση την έχει προικίσει με πολλές ομορφιές. Οι Μυκονιάτες είμαστε φιλοπρόοδοι,εργατικοί,ανεκτικοί και φιλόξενοι. Τα παραπάνω δημιούργησαν το Μυκονιάτικο τουριστικό θαύμα. Όμως για να μπορέσει αυτό το μικρό σε έκταση νησί να σηκώσει και κυρίως να εξυπηρετήσει το τεράστιο σε όγκο τουριστικό φορτίο, είχε ανάγκη από μεγάλα έργα. Τα έργα αυτά σχεδόν στο σύνολό τους σχεδιάστηκαν, κατασκευάστηκαν ή ξεκίνησαν από εμένα και τους συνεργάτες μου (2 φράγματα, διυλιστήρια, νέο λιμάνι, αναβάθμιση του παλιού λιμανιού,βιολογικοί καθαρισμοί, περιφερειακός δρόμος, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικό κέντρο , ΧΥΤΑ κλπ). Η Μύκονος αξιοποίησε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων και προηγήθηκε των υπολοίπων Κυκλάδων στον τομέα των υποδομών. Δημιουργήθηκε έτσι το κατάλληλο περιβάλλον για να προσελκυσθούν ιδιωτικές επενδύσεις και αναβαθμίσθηκε εντυπωσιακά το τουριστικό προϊόν του νησιού.Έτσι έγινε η Μύκονος η βιτρίνα του Ελληνικού τουρισμού!

Τι καταλογίζετε στη δημοτική αρχή και γιατί πιστεύετε ότι δεν πρέπει ο σημερινός Δήμαρχος να έχει μια δεύτερη ευκαιρία;

Θέλω να γνωρίζετε ότι ήμουν θετικός στην εκλογή του σημερινού Δημάρχου αλλωστε κ εγώ όταν είχα πρωτοεκλεγεί, είχα την ηλικία του . Όμως η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Αντί να αξιοποιήσει το κεκτημένο των σημαντικών υποδομών που είχαμε δημιουργήσει και να προχωρήσει μπροστά,εκείνος τράβηξε χειρόφρενο. Έτσι όχι μόνο νέα έργα δεν έγιναν, αλλά απαξιώνονται και τα ήδη υπάρχοντα. Η έλλειψη οράματος και στρατηγικής, η διοικητική ανεπάρκεια, η αδιαφορία, η πελατειακή αντίληψη στην άσκηση εξουσίας και η έλλειψη επικοινωνίας με τους άμεσους συνεργάτες, αλλά κυρίως με τους δημότες, σκιαγραφούν το προφίλ του σημερινού Δημάρχου. Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά την εικόνα του νησιού, τόσο στα μάτια των Μυκονιατών αλλά και εκτός Μυκόνου. Τα φαινόμενα ανομίας και βαριάς παραβατικότητας συνεχώς πληθαίνουν. Ο δημόσιος χώρος και η πρόσβαση στις παραλίες περιορίσθηκε . Εντάθηκε το αίσθημα ανασφάλειας . Το νησί άρχισε να να δυσφημείται και να χάνει το σεβασμό που απολάμβανε στο παρελθόν. Να δοθεί λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που προσπάθησε, που κόπιασε, που αγωνίστηκε, ΝΑΙ. Αλλά να ζητάει δεύτερη ευκαιρία επικαλούμενος την απειρία του, αυτός που εμφανίζεται κουρασμένος και αδιάφορος από την πρώτη μέρα είναι προκλητικό. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι στενοί του συνεργάτες (3 αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) τον κατήγγειλαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Αυτοί όλοι μαζί με αρκετούς άλλους δημοτικούς συμβούλους από τις παρατάξεις της δημοτικής μειοψηφίας είναι μαζί μου στον συνδυασμό «Μύκονος Πρώτη Ξανά». Η Μυκονος χρειάζεται δήμαρχο να τη φροντίζει και οχι η Μύκονος να φροντίζει το δήμαρχο!

Τι να περιμένουν από εσάς οι Μυκονιάτες;

Συνοπτικά οι προτεραιότητές μας είναι: Νοικοκύρεμα, ασφάλεια, ποιότητα στη καθημερινότητα για όλους. Και :Α)Έργα προστασίας περιβάλλοντος (ΒΙΟ.ΚΑ Άνω Μεράς και Αλεόμαντρας, σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων, ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, κ.λπ. Β)Παρέμβαση στο κυκλοφοριακό ,με νέο πιο ασφαλές οδικό δίκτυο και δημιουργία νέων περιφερειακών χώρων στάθμευσης Γ)Καινούργιοι σύγχρονοι χώροι για την εκπαίδευση,το πολιτισμό τον αθλητισμό. Πάρκο άθλησης κ αναψυχής. Δίνουμε ανάσα στη πόλη! Φροντίζουμε την Ανω Μερά! Ζητάμε καθαρή εντολή από τους συμπατριώτες μου γιά να κάνουμε τη Μύκονο Πρώτη Ξανά με τους Μυκονιάτες πρωταγωνιστές.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ