Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Δήμου Πατρέων Ν. Νικολόπουλου

O υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πατρέων Ν. Νικολόπουλου μίλησε για την υποψηφιότητά του και το όραμά του για την πόλη της Πάτρας. Βασικοί του στόχοι, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη στο thepressroom , η συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας, η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, της κρουαζιέρας και  άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα φέρουν θέσεις εργασίας και οικονομική άνθηση στην πόλη.

— Μιλάτε συνεχώς για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Επιφυλάσσετε ρόλο… Υπουργού Ανάπτυξης στον εαυτό σας; Πώς γίνεται αυτό;

-Θέλω να το καταλάβετε. Δεν επιδιώκω να γίνω Δήμαρχος-διαχειριστής ή θυρωρός πολυκατοικίας. Η Πάτρα μας πλήττεται από άγρια ανεργία. Ε, ναι λοιπόν επιφυλάσσω στον εαυτό μου ρόλο όχι μόνο άτυπου Υπουργού Ανάπτυξης, αλλά και Υπουργού Οικονομικών, Υπουργού Εργασίας και όποιου άλλου Υπουργού παραστεί ανάγκη.

Δεν θα ησυχάσω, αν δεν μετατραπεί η παραλιακή ζώνη σε Ριβιέρα! Αν δεν κατασκευαστεί ο πρώτος ουρανοξύστης στη νότια λιμενική ζώνη, όπως τα κατάφερε η Λεμεσός. Ακόμη και τον Μητροπολίτη μας, τον κ. Χρυσόστομο, θα παρακαλέσω να βάλει πλάτη!

–Δηλαδή;

-Στα… κουτουρού θρησκευτικός τουρισμός και δη στο επίπεδο που έχει τις δυνατότητες η Πάτρα, δεν γίνεται. Θα παρακαλέσω τον Σεβασμιώτατο να κινηθούμε οργανωμένα με το σύνολο των αρμόδιων φορέων της πόλης. Ελπίζω ότι θ’ ανταποκριθεί στην πρόσκληση και θα πάμε στη Μόσχα, το Κίεβο, την Αγία Πετρούπολη, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι κι όπου αλλού παραστεί ανάγκη. Με μέθοδο και αλληλέγγυες πρωτοβουλίες μπορούμε να καταστήσουμε την Πάτρα πρωτεύουσα του τουρισμού για τους απανταχού ορθόδοξους Χριστιανούς.

— Σας έχω ακούσει να δίνετε έμφαση και στην κρουαζιέρα, ενώ λέτε ότι θ’ αλλάξει όψη η παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Πώς;

-Ξεκάθαρα πράγματα. Η λιμενική ζώνη, όπως όλες οι λιμενικές ζώνες ανά τον κόσμο, προσφέρεται για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα φέρουν χρήμα στην πόλη και νέες θέσεις εργασίας.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έχει τη φιλοσοφίας της δοσολογίας όσον αφορά τις δράσεις από τις Ιτιές μέχρι την Πλαζ. Ασφαλώς και θα υπάρχει έδαφος για αναψυχή και ψυχαγωγία. Όχι, όμως, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Έλεος, πια, μ’ αυτή την αναχρονιστική αντίληψη του Πελετίδη.

Λοιπόν, υπάρχει άπλετος χώρος για όλα ! Εμείς έχουμε τη βούληση να μετατραπεί ο «Λαδόπουλος» σε σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα και η Πλαζ σε ένα τουριστικό πολύκεντρο. Εμείς θα εκπονήσουμε το σχέδιο, εμείς θα πούμε τι θέλουμε εκεί και μετά θα φωνάξουμε τους ενδιαφερόμενους. Θα εξελίξουμε μια περιοχή, την οποία την δεκαετία του ’60 –πολύ σωστά τότε- οραματιζόταν σαν τουριστικό χωριό ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου.

Για την κρουαζιέρα δεν μας είπατε…

-Αμέσως. Απλό είναι το σκεπτικό. Έχουμε έναν ευρύ χώρο. Παλαιό και νέο λιμάνι. Βρίσκεται, όμως, σε οφυλαμοφανή κάμψη. Ζούμε, ωστόσο, σε μια πόλη, που βρίσκεται στο επίκεντρο της Αθήνας, της Αρχαίας Ολυμπίας, των Δελφών και της Επιδαύρου και δίπλα μας υπάρχει το Κατάκολο που υποδέχεται 700 κρουαζιερόπλοια ετησίως!

Ε, θα κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για ν’ αυξηθεί η αύξηση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας.

Κοιτάξτε. Ο Πελετίδης δεν μπορεί να πάρει βίζα από τις ΗΠΑ για να πάει στο Μαϊάμι. Γενικώς δεν ταξιδεύει εκτός Ελλάδος, αφού δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και ανάπτυξη.

Εγώ κ. Καλύβα, θα πάω παντού. Και στο Μαϊάμι κι όπου αλλού βγαίνουν προγράμματα κρουαζιέρας. Θα επιχειρηματολογήσω και θα πείσω. Δεν θα γυρίσω πίσω αν δεν έχω φέρει αποτέλεσμα!

— Έχουν μπει στην προεκλογική ζωή οι δημοσκοπήσεις και οι στοιχηματικές αποδόσεις. Ποιο το σχόλιό σας;

-Δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που μέχρι τώρα έχω σχολιάσει. Φυσικό είναι να διερευνώνται οι τάσεις της κοινής γνώμης. Αίσθησή μου είναι ότι η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» καλπάζει και δεν έχω την ανάγκη των δημοσκόπων για να μου επιβεβαιώσουν την συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της δημοτικής μας παράταξης.
Εμείς στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έχουμε ήδη κάνει τρία δικά μας γκάλοπ. Όταν αναγγέλθηκε η υποψηφιότητά μου, όταν μίλησα στην Αθήνα και πρόσφατα που παρουσιάσθηκε το πρόγραμμά μας για τον αθλητισμό. Κοσμοπλημμύρα παντού! Εισπράττω αποδοχή και αγάπη και δίνω τη διαβεβαίωση ότι θα φανώ αντάξιος των ευθυνών που θα αναλάβω. Γιατί το θέλω πολύ και το μπορώ!

Από μια άλλη οπτική, κατανοώ τη δυσκολία άλλων υποψηφίων Δημάρχων. Λένε ότι έχουν γκάλοπ στη διάθεσή τους, διαδίδουν διάφορα που δήθεν τους φέρνουν σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν τολμάνε να δώσουν αυτές τις δημοσκοπήσεις στη δημοσιότητα.

Κατανοώ τους λόγους. Τα ευρήματα των γκάλοπ δεν συμβαδίζουν με τις διαδόσεις τους.

Συμβαίνει δε, και κάτι άλλο. Διάβασα σε έγκυρες Αθηναϊκές ιστοσελίδες ένα γκάλοπ που διενεργήθηκε από αξιόπιστη εταιρία, με τους όρους που επιτάσσει ο φορέας τους και το ΕΣΡ. Ε, δεν βρέθηκε ούτε ένα μέσο ενημέρωσης της Πάτρας να αναδημοσιεύσει την εν λόγω δημοσκόπηση. Είναι αυτή που με στέλνει στον β’ γύρο και οι ερωτηθέντες «ψηφίζουν» ότι την δεύτερη Κυριακή θα είμαι Δήμαρχος!