Αναβαθμίζει λιμάνι και αεροδρόμιο η Σύρος εν όψει της νέας τουριστικής σαιζόν

Το «βλέμμα» στραμμένο στην τουριστική βιομηχανία έχει το νησί των Κυκλάδων, η Σύρος, όπου εν όψει της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν φιλοδοξεί να μεγεθύνει περισσότερο τις τουριστικές της ροές. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός επισημαίνει ότι την τετραετία 2014-2018 οι τουριστικές αφίξεις του νησιού (σαιζόν: Ιούλιος-Σεπτέμβριος) μεγεθύνθηκαν κατά 40%. Πέρυσι το εξεταζόμενο διάστημα η Σύρος, όπως αναφέρθηκε, προσέλκυσε 201.000 επισκέπτες.

Για τη νέα σαιζόν οι εκτιμήσεις είναι ιδιαίτερα θετικές, με τον κ. Μαραγκό να υπογραμμίζει ότι με βάση το πλάνο μάρκετινγκ του νησιού, η Σύρος ποντάρει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και στοχεύει στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας αλλά και στις αγορές των Βαλκανίων. Η Σύρος, όπως εξηγεί ο κ. Μαραγκός, διαθέτει ένα πλούσιο θεματικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει τον πολιτιστικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον μαθητικό τουρισμό αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Τέλος, η Σύρος το τριήμερο 6-9 Ιουνίου αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, απόρροια της διοργάνωσης οικονομικό φόρουμ που θα λάβει χώρα στο νησί και αναμένεται να προσελκύσει εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, με κύρια θεματολογία της επενδύσεις.

Πηγή: HellasJournal