Παράσταση νίκης από τον Χριστόδουλο Τοψίδη στον Έβρο!

Με μεγάλη επιτυχία και με αέρα νικητή, ο Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού επιμελητήριου ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη, στον Έβρο, τα εξήντα ονόματα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης για τις Εκλογές του Μαΐου.

Ο κος Τοψίδης, ο οποίος κατέχει και τον ρόλο του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Έβρου συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές, επέλεξε την Αλεξανδρούπολη για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη, η οποία είχε ανακοινωθεί από την Κομοτηνή πριν από μερικούς μήνες.

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» αναφέρθηκε στις αδρές γραμμές του προγράμματος του, και τόνισε πως ο ίδιος «δεν αποτελεί προσωπική επιλογή κανενός», ενώ σημείωσε ότι στόχος του είναι να «βάλει τέλος στη μετριότητα».

Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια αφορά τον πολίτη. Ότι η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ένας αυθεντικά ανεξάρτητος συνδυασμός, μια καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση και οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν και να βρίσκουν λύσεις. Πως είναι καιρός να ξεπεράσουμε τη μετριότητα και να πάρουμε τη τύχη του τόπου μας στα χέρια μας, να διεκδικήσουμε, να συγκρουστούμε, να αλλάξουμε το μέλλον του τόπου μας στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Δεν είμαι ο εκλεκτός κάποιου. Είμαι εδώ γιατί με υποστηρίζετε εσείς και μου δίνετε δύναμη. Η δική σας δύναμη αρκεί για να αλλάξουμε την Περιφέρειά μας».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους 17 Βιώσιμους Στόχους στους οποίους βασίζεται η πλειονότητα των επενδύσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής ενώ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών ιεραρχεί πολύ ψηλά την υλοποίηση τους από τις τοπικές Αυτοδιοικήσεις της Ευρώπης. Ειδικότερα τόνισε ότι: «Κάθε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που θέλει να υλοποιήσει σημαντικά έργα για τις επόμενες γενιές, και να απορροφήσει κοινοτικούς πόρους, οφείλει να κινηθεί πάνω σ’ αυτούς τους άξονες. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Σύνθεση, εκπονεί το πρόγραμμα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας υπό το πρίσμα των νέων βιώσιμων στόχων και της ευρωπαϊκής προσέγγισης.

Η βραδιά σίγουρα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, καθώς κατά την είσοδό του στην αίθουσα, όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να δηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, ενώ ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αλεξανδρούπολης (εκτός αυτού που στηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση) καθώς και πολλοί έχοντες επίσημη κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας.