Η απάντηση του Βασίλη Θεοδωράκη στη διαδικτυακή «επίθεση»

Ένα δημοσίευμα προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες αντιδράσεις στο Ρέθυμνο. Αφορούσε καταγγελία σε βάρος του προέδρου της ΔΕΥΑΡ, Βασίλη Θεοδωράκη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κατέθεσε αμέσως μήνυση και ζήτησε από τον εισαγγελέα να παρέμβει, ώστε να βρεθούν «οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί», ενώ χαρακτήρισε το γεγονός ως «μια μαφιόζικη επίθεση στο πρόσωπο μου, πιστεύω ότι σύντομα θα βρούμε και τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς και θα τα πούμε στη δικαιοσύνη. Οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους μπορούν να πουν την αλήθεια».

Ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε μηνύματα συμπαράστασης από πολύ κόσμο, αλλά και από τους ανθρώπους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, τους οποίους ευχαρίστησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή».

Στο πλευρό του κ. Θεοδωράκη και του διευθυντή της ΔΕΥΑΡ στέκονται και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Κατόπιν κακόβουλης συκοφαντικής ανάρτησης, σε ιστοσελίδα στις  05 Απριλίου 2019, η οποία αναφέρεται στον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Θεοδωράκη, όπως και στον Γενικό Διευθυντή ΔΕΥΑΡ  κ.Γεώργιο Παπαδάκη, έχουμε να παραθέσουμε τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε την ανώνυμη συκοφαντία και δυσφήμιση κατά του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης, η οποία επιχειρείται από το δημοσίευμα αυτό και κατ’ επέκταση κατά της ίδιας της Επιχείρησης.

To συγκεκριμένο άρθρο, αντιτίθεται με τον ηθικό κώδικα της δημοσιογραφίας, ο οποίος απαιτεί κοινωνική ευθύνη, επαγγελματική ακεραιότητα, σεβασμό στην ιδιωτική ζωή και αξιοπρέπεια του ανθρώπου, σεβασμό του δημόσιου συμφέροντος και δυνατότητα του κοινού να έχει πρόσβαση στην αλήθεια, καθώς είναι ανώνυμο, κακόβουλο, συκοφαντικό και ανακριβές!

Περιμένουμε άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα, και άσκηση διώξεων κατά παντός υπευθύνου με στόχο να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και να φανεί η αλήθεια.

Οι Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της επεξεργασίας λυμάτων εδώ και 35 χρόνια, τάσσονται πάντα υπέρ της αλήθειας και της καθαρότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης του Δημότη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».