Κωνσταντίνα Κωστογιάννη: Η 18χρονη Ελληνίδα με τις διεθνής διακρίσεις που μας κάνει περήφανους (pics)

Μπορεί να είναι μόλις 18 χρονών, να μένει στο Ρέθυμνο και να πηγαίνει στην 3η Λυκείου όμως η Κωνσταντίνα Κωστογιάννη ήδη διαπρέπει σε διεθνής διαγωνισμούς χορού και παίρνει μετάλλια «φορώντας» την ελληνική σημαία.

Πρόσφατα μάλιστα, την είδαμε στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Βοσνία , στις 16/03/19, να χορεύει στην κατηγορία Solo youth Five Dance , στην οποία πήρε την πρώτη θέση σε διεθνές επίπεδο!

Ανάμεσα σε 7 χώρες, 23 σχολές και 700 διαγωνιζόμενους η ελληνική αποστολή από την Κρήτη κατάφερε να διακριθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό Latin Χορών που πραγματοποιήθηκε στο Brcko της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Η 18χρονη ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον επόμενο Διεθνή Διαγωνισμό «Thessaloniki Dance Festival (TDF)» που θα διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα από 12 έως 14 Απριλίου, όμως βρήκε λίγο χρόνο και μίλησε αποκλειστικά στο todaypress.gr.

Η ταλαντούχα κρητικοπούλα μας είπε λίγα λόγια για την πορεία της αλλά και για τους στόχους της για το μέλλον.

Πώς ξεκίνησες να χορεύεις;

Χορεύω από 6 χρόνων λατινικούς χορούς και τα τελευταία χρόνια πηγαίνω έρχομαι στο Ηράκλειο για ιδιαίτερα μαθήματα και τις προπονήσεις μου με τον Σέρβο δάσκαλο μου Dusan Stojancev στην σχολή του Duende Dance Academy. Θέλω να ασχοληθώ με αυτό επαγγελματικά και για αυτό συμμετέχω σε διεθνής διαγωνισμούς.

Τι σημαίνει για σένα ο χορός;

Για μένα ο χορός είναι κάτι που με γεμίζει πλήρης. Όταν χορεύω , αισθάνομαι έντονο πάθος , ελεύθερη , ότι δημιουργώ μέσα από την κίνηση, γαλήνη στην καρδιά μου και στο σώμα μου καθώς και ζωντανή.

Είναι εύκολο να ασχολείσαι με τους latin χορούς στην Ελλάδα;

Είναι δύσκολο , διότι δεν αναγνωρίζεται αυτό το είδος χορού στην Ελλάδα , επόμενος οι σχολές είναι περιορισμένες. Επιπλέον, είναι ελάχιστοι οι καβαλιέροι από τις ντάμες,ένας λόγος που διαγωνίζομαι σόλο!

Τι θα συμβούλευες κάποιον που σκέφτεται τώρα να αρχίσει να ασχολείται με τον χορό; 

Ποτέ δεν είναι αργά κάποιος να ξεκινήσει να ασχολείται με το χορό. Αρκεί να υπάρχει θέληση για εξέλιξη και δημιουργία.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; 

Στις 13-14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και άλλος διεθνής διαγωνισμός στην Θεσσαλονίκη, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Και δεν είναι η μόνη!

Ακόμα δύο κρητικόπουλα, το ζευγάρι αθλητών – χορευτών Γιάννη Σουλακιώτη – Ανναλή Κοκορέλια διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Latin Adults (Samba, Cha cha, Rumba, Paso Doble και Jive), που κατέκτησαν επίσης την 1η θέση, ενώ οι ίδιοι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο που συμμετείχαν σε διεθνή διαγωνισμό σε Σερβία είχαν κατακτήσει την τέταρτη θέση.