Πανελλήνιες 2019: Αλαλούμ με τον βαθμό του απολυτηρίου – Μετράει ή όχι;

Κανένα προγραμματισμό δεν μπορούν να κάνουν γονείς και μαθητές, αφού η πολιτική κατάσταση αναγκάζει το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει εκ νέου τα δεδομένα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2019.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ το υπουργείο Παιδείας, δεν θα προχωρήσει στη σύνδεση του βαθμού του απολυτηρίου με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτό αναφέρει και το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο, ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή πανεπιστημίου. Αν και ισχύει η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, πρακτικά αυτό θα αφορά σε σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές-υποψήφιοι φοιτητές θα συνεχίσουν να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει. Πρόκειται για τα Αρχαία, την Ιστορία, τη Φυσική, τη Βιολογία, τη Χημεία, τις Μαθηματικά, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, την Πληροφορική. Ωστόσο υπενθυμίζεται πως τα Λατινικά αντικαθίστανται από την Κοινωνιολογία, ενώ Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία θα εξετάζονται μαζί.