Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Σχεδόν έτοιμο φαίνεται να είναι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, και τις επόμενες μέρες θα η ΝΔ θα ανακοινώσει τα νέα και τα παλιότερα πρόσωπα που θα κληθούν να μαζέψουν «σταυρούς» για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υποψήφιος θα είναι ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Παύλος Ελευθεριάδης, καθώς και ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, όπως και η υποψηφιότητα του δημάρχου Σάμου και πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος θα είναι επίσης, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής.  Ενώ στα ονόματα που έχουν συζητηθεί και θετικά είναι η καθηγήτρια Ιατρικής Λυδία Μουζάκα, ο εμπειρογνώμονας για αγροτικά θέματα Δημήτρης Μελάς και ο οικονομολόγος Δημήτρης Τσαγκάρης.

O πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης έχει τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υποψήφιοι θα είναι και οι νυν ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου και η Κατερίνα Μάρκου έχουν ανακοινώσει επίσης την «μεταπήδηση» τους από το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών σε αυτό της ευρωβουλής και μένει μόνο να αποφασιστεί αν και η Έλενα Ράπτη θα κάνει αυτή την αλλαγή.