Συνταγματική Αναθεώρηση: Σε υψηλούς τόνους η ψηφοφορία – Δείτε Live

Για σήμερα στις 11 έχει προγραμματιστεί η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση, η ψηφοφορία, που θα αναδείξει ποιες διατάξεις και με ποια πλειοψηφία θα περάσουν στην φάση της επόμενης Βουλής για τροποποίηση και ποιες θα λάβουν κοινοβουλευτικό απαγορευτικό και θα παραμείνουν ως έχουν.

Με δύο ψηφοδέλτια, ένα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα της ΝΔ, τα οποία θα ενοποιηθούν σε ένα πολυσέλιδο, θα γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και περίπλοκη, ενώ οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνες της ΝΔ.

Η διαφορά των δύο ψηφοδελτίων είναι πως εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ πως σε κάθε άρθρο υπάρχει και κατεύθυνση για το πώς πρέπει να αναθεωρηθεί στην επόμενη Βουλή. Αντιθέτως, της ΝΔ δεν έχει κατεύθυνση, παρά μόνο αναφέρει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η μάχη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει εν νέου τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και κάλεσε τρεις φορές τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει αν θα τον ψηφίσει το 2020. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το πράξει ο πρόεδρος της ΝΔ γιατί έχει κάνει άλλες συμφωνίες, να στηρίξει για ΠτΔ στέλεχος (νυν ή εν αποαστρατεία) του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως έχει εξαιρετική σχέση με τον κ. Παυλόπουλο και είπε προς τον πρωθυπουργό «μόνο το ΑΦΜ του δεν μου ζητήσατε να σας πω».

Δείτε Live όλα όσα συμβαίνουν κατά την ψηφοφορία: