Μαύρος Πάνθηρας: Για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια έχουμε φωτογραφία του!

Μερικές εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες κατάφερε να βγάλει ένας φωτογράφος, ο οποίος εντόπισε έναν μαύρο πάνθηρα στην Αφρική.

Μάλιστα, σύμφωνα με το National Geographic, αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες μαύρου πάνθηρα από την Αφρική έπειτα από 100 χρόνια! Ο Γουίλ Μπούραρντ Λούκας άκουσε φήμες πως υπήρχε μαύρος πάνθηρας- που ονομάζεται και μαύρο τζάγκουαρ ή μαύρη λεοπάρδαλη, ανάλογα με το σημείο του πλανήτη που βρίσκεται- σε περιοχή της Κένυας.

Μαζί με έναν οδηγό, ακολούθησαν τα ίχνη που είχε αφήσει το ζώο στη χαμηλή βλάστηση και τοποθέτησε τις φωτογραφικές μηχανές του σε ένα σημείο. Δεν ήταν όμως σίγουρος αν τα ίχνη ήταν όντως από μαύρο πάνθηρα, ή μια… συνηθισμένη λεοπάρδαλη. Την τέταρτη νύχτα στάθηκε τυχερός και η κάμερα κατέγραψε αυτό το εντυπωσιακά όμορφο ζώο. Πρόκειται για αρσενικό και με βάση το μέγεθός του θεωρείται πως είναι περίπου δύο ετών.

«Από την παιδική μου ηλικία με εντυπωσίαζαν ιστορίες για μαύρους πάνθηρες. Για εμένα, δεν υπάρχει πιο μυστηριώδες, πιο άπιαστο και πιο όμορφο ζώο. Για πολλά χρόνια, αυτό παρέμενε ένα όνειρο και αντικείμενο παρατραβηγμένων ιστοριών. Δεν ήξερα κανέναν που να είχε δει ελεύθερο μαύρο πάνθηρα και δεν πίστευα ότι θα δω ποτέ εγώ. Αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να ονειρεύομαι…», έγραψε ο φωτογράφος στο blog του.