Κρίσιμη ημέρα για τους ΑΝΕΛ

Στην διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου αναφέρθηκε ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, που έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και συμμετέχει πλέον στην ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Όπως διευκρίνισε μεταφέρει την απόφαση του Πάνου Καμμένου και η απόφαση είναι ο κ. Παπαχριστόπουλος να διαγραφεί σήμερα το πρωί, στις 10, σύμφωνα με τα όσα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

Η απόφαση άλλωστε ελήφθη στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ χθες το πρωί. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σήμερα το απόγευμα, αφού ψηφίσει το πρωτόκολλο εισδοχής για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Β. Μακεδονίας.

Μετά και την αρνητική γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής για μια ενδεχόμενη διαφορετική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής, όλα δείχνουν ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διαλυθεί σήμερα το πρωί με τη διαγραφή του κ.  Παπαχριστόπουλου. Τη θέση του θα λάβει ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος εδώ και καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ, στηρίζοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ο Πάνος Καμμένος παρότι τυπικά θα μείνει με πέντε βουλευτές θα χάσει όλα τα δικαιώματα ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος και θα δει την ΚΟ του να διαλύεται, καθώς ένας εκ των πέντε, ο κ. Φωκάς είναι εκλεγμένος στην παρούσα βουλή με την Ένωση Κεντρώων.