Παραδοχή Πάπα! Πρώτη φορά μίλησε για καλόγριες – σκλάβες του σεξ

Σε ένα βήμα τεράστιας σημασίας προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι ιερείς έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά καλόγριες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τις είχαν ως σεξουαλικές σκλάβες.

Ο ποντίφηκας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο παπικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βατικανό έκανε απίστευτες αποκαλύψεις:

«Είναι αλήθεια… υπήρξαν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι που το έκαναν αυτό. Πιστεύω ότι συνεχίζεται αφού δεν σταματάει κάτι επειδή απλώς το έχεις αντιληφθεί», είπε σύμφωνα με το Associated Press. «Προσπαθούμε εδώ και καιρό να το αντιμετωπίσουμε κι έχουν θέσει σε αργία ορισμένους ιερείς».

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις δημοσιογράφων για ένα άρθρο της περασμένης εβδομάδας στο μηνιαίο περιοδικό Women Church World του Βατικανού, που αποκάλυψε ότι κάποιες καλόγριες υποχρεώθηκαν να κάνουν έκτρωση όταν έμειναν έγκυες από ιερείς, ή άλλες έχουν παιδιά που αρνούνται ιερείς να τα αναγνωρίσουν ως δικά τους.

«Πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα; Ναι», είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Έχουμε τη βούληση; Ναι. Αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτόν τον δρόμο».

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο προκάτοχός του, πάπας Βενέδικτος, είχε διαλύσει ένα γυναικείο μοναχικό τάγμα λίγο μετά την εκλογή του το 2005 «επειδή η σκλαβιά είχε γίνει μέρος του, ακόμη και η σεξουαλική δουλεία με πρωτεργάτες ιερείς και τον ιδρυτή του». Αν και δεν το κατονόμασε, ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι επρόκειτο για ένα γαλλικό μοναχικό τάγμα.