Προσοχή! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, αλλά και θυελλώδεις ανέμους.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

Σημαντική μεταβολή του καιρού από τα νοτιοδυτικά προβλέπεται την Τρίτη μετά το μεσημέρι με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Την Τρίτη

Από τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται τις βραδινές ώρες της Τρίτης έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τρίτη η ένταση των θυελλωδών ανέμων θα φτάσει στα πελάγη τα 9 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές την Τρίτη, τις βραδυνές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Την Τετάρτη

Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρώτες πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (κυρίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια,τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές την Τετάρτη, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά-ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς.

Την Πέμπτη

Κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.