Στη Βουλή η συνεδρίαση για την Συμφωνία των Πρεσπών – LIVE η συζήτηση

Στην Ολομέλεια της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Συμφωνία θα εγκριθεί το βράδυ της Πέμπτης με μια σαφή πλειοψηφία, αφού στους 151 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Όμως, κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ανέβουν πολύ οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η ηγεσία της ΝΔ να καταθέσει ψήφο δυσπιστίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί, η συζήτηση θα διακοπεί πάραυτα, και θα ξεκινήσει αμέσως, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης Δυσπιστίας. Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πλευρά τους, επιμένουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επικερδής συμφωνία και για τις δύο πλευρές, που λύνει ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική από την δεκαετία του 90. Παράλληλα η κυβέρνηση κατηγορεί την ΝΔ ότι υιοθετεί τις εθνικιστικές κορώνες των πιο συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων και ότι υποκύπτει στην ακραία πτέρυγα της λαϊκίστικης δεξιάς.

Δείτε εδώ LIVE εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής: