Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη» (video)

Μόνο θρίαμβο μπορεί να αποκαλέσει κανείς τη νίκη του Έλληνα αθλητή τένις, Στέφανου Τσιτσιπά επί του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ.

Ο 20χρονος τενίστας έγραψε ιστορία παίρνοντας την πρόκριση στα στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Open, και όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να πιστέψει την μεγάλη επιτυχία του απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ακόμη και ο σπουδαίος, Τζον Μάκενρο υποκλίθηκε στο ταλέντο του Έλληνα πρωταθλητή στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη. Από τα πρώτα λεπτά είχα αυτοπεποίθηση. Έχω μεγάλο θαυμασμό στον Ρότζερ. Είναι ένας θρύλος. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Παρακολουθώ τένις από 6 ετών».

Ο Μάκενρο ρώτησε στη συνέχεια τον Τσιτσιπά για την στρατηγική που ακολούθησε.

«Ήθελα να παραμείνω επιθετικός, ανεξάρτητα από το πως κυλούσε το ματς. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, είχα υπομονή και μαχητικό πνεύμα. Το κλειδί ήταν να σώσω τα breaking point. Οι περισσότεροι από το κοινό ήταν μαζί μου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο θορυβώδες κοινό στη ζωή μου. Το να αγωνιστώ εδώ ήταν παιδικό μου όνειρο».