Ποτάμι: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Γιώργος Αμυράς

Την ανεξαρτητοποίησή του γνωστοποίησε με επιστολή, ο τέως βουλευτής του Ποταμιού, στην οποία αφενός εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, αφετέρου ευχαριστεί προσωπικά τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Γιώργος Αμυράς έθεσε εαυτόν εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, και άμεση συνέπεια είναι ότι το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές. Ο Θεοδωράκης, ο Μαυρωτάς, ο Λυκούδης και ο Ψαριανός, πλέον δεν «πιάνουν» το όριο για μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή καθώς το κατώτατο όριο είναι πέντε βουλευτές.

Υπενθυμίζεται, πως δύο μέρες πριν, ο κ. Αμυράς είχε συνυπογράψει κείμενο μαζί με τον έτερο βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος έχει κι εκείνος εκφράσει την αντίθεσή του στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η επιστολή του Γιώργου Αμυρά:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.