Φάμελλος: Υπογράψαμε για την πρώτη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε πανελλήνιο επίπεδο

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, την πρώτη σε πανελλήνιο επίπεδο, εξέφρασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα του Έβρου, με πρώτη στάση στο πρόγραμμά του τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα του Έβρου, όπου και συνομίλησε με τους εργαζομένους για τον νέο κανονισμό προστατευόμενων περιοχών Natura.

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης του έργου, ανάμεσα στον Υπουργό, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ και Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Διευθυντή της αναδόχου εταιρείας «Μεσόγειος». Τη Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπάς.

«Λύνουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, και το Νομό Ροδόπης. Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα, και έρχεται ως αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με το Υπουργείο και τη ΔΙΑΜΑΘ», επισήμανε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, για το έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται απαλλαγή από το φόρο ταφής των απορριμμάτων, χαμηλότερα τέλη για τους δημότες, αλλά και εφαρμογή του χαμηλότερου τιμήματος επεξεργασίας απορριμμάτων πανελληνίως.