Συμφωνία Πρεσπών: Κερδίζει το «στοίχημα» η κυβέρνηση – Ποιοι θα ψηφίσουν «ναι»

Τέσσερις ακόμα βουλευτές βρίσκονται κοντά στο να ψηφίσουν «ναι» στην ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, αυξάνοντας τον αριθμό υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε.

Συγκεκριμένα, στους ήδη θετικούς πιθανότατα να προστεθούν και 3 βουλευτές από το Ποτάμι και ίσως και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, κάτι που αν προχωρήσει, φυσικά θα ερμηνευτεί από τον πρωθυπουργό ως πράσινο φως για να συνεχίσει απτόητος την κυβερνητική του θητεία.

Η εξέλιξη εφόσον επιβεβαιωθεί στην κάλπη, όποτε και αν έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, αφού η κυβέρνηση φαίνεται να το καθυστερεί επιμένοντας ότι πρέπει να προηγηθεί δημόσιος διάλογος αναμένεται να προκαλέσει σεισμούς και στο Ποτάμι και στο ΚΙΝΑΛ.

Η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να επιφυλάξει εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σίγουρα η πλειοψηφία θα υπερβεί τον μαγικό αριθμό των 151 που προσδοκά η κυβέρνηση, ώστε η Συμφωνία να έχει αυξημένη νομιμοποίηση.