20 Ένοχοι στη δίκη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Την ενοχή 20 κατηγορουμένων από τους 27 που είχαν αρχικά κατηγορηθεί στο σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η δικογραφία αφορά στη σύμβαση για τα υποβρύχια που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, για την οποία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει καταδικαστεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Επιχειρηματίες και στρατιωτικοί βρίσκονται στην λίστα των προσώπων που κρίθηκαν ένοχοι και για τους οποίους αναμένεται η κρίση του δικαστηρίου επί των ποινών, που φέρονται εμπλεκόμενοι στη διαδρομή της μίζας που σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και στελέχη Ελβετικής Τράπεζας, μέσω της οποίας διοχετεύονταν οι μίζες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων, που κρίθηκαν ένοχοι, είναι ο Ελβετός τραπεζίτης Όσβαλντ, που πρόσφατα έσπασε το “βραχιολάκι” που έφερε σε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης και εξαφανίστηκε, καθώς και ο Αντώνης Κάντας πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν οι φερόμενοι ως «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου, όπως ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρο Αβατάγγελο, για τους οποίους η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει καταδίκη.