Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου – Πήρε τις 151 ψήφους ο Τσίπρας

Από άγρια αντιπαράθεση χαρακτηρίστηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας τα κατάφερε και πήρε τις 151 ψήφους που χρειαζόταν στην διαδικασία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και πλέον το επόμενο του βήμα είναι να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 6 ακόμα βουλευτές προερχόμενοι από άλλα κόμματα, όπως η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο διαγραφείς από τους ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης και ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Αποχωρώντας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα.

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, της Ελλάδας των πολλών», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.