Μπαράζ διαγραφών στους ΑΝΕΛ

Έναν – έναν διαγράφει ο Πάνος Καμμένος όσους συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την παραίτηση του ίδιου από την συγκυβέρνηση.

Το πρωί της Δευτέρας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων με απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ, μετά τη δήλωσή του ότι στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και σκοπεύει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί η διαγραφή της Έλενας Κουντουρά, η οποία δήλωσε ότι παραμένει στη θέση της υπέρ της κυβέρνησης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Καμμένος έθεσε εκτός κόμματος τον βουλευτή Λάρισας:

«Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κόκκαλης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν σκοπεύει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια έντιμη και ξεκάθαρη συνεργασία, είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουμε μια διαφωνία για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχω πει ότι δεν θα την ψηφίσω», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης είχε αναφέρει σε δήλωσή του ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση:

«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ότι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα ΑΠΟ κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.»