Τέλη κυκλοφορίας: Μια ανάσα από την εκπνοή της προθεσμίας

Την Παρασκευή 11/1 εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και οι οδηγοί έχουν μόλις λίγες ώρες στην διάθεσή τους για να τα πληρώσουν μέσω Taxisnet και τραπεζών.

Οι πολίτες που δεν θα καταφέρουν να προλάβουν την σχετική προθεσμία, υπενθυμίζεται πως θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά, καθώς το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή είναι ίσο με την τιμή του τέλους κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση σχετικά με την παράταση πληρωμής ανέφερε ότι «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11/01/2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».

Πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Για όσους έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν πιστεύοντας ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.