Μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο: Στήριξη ή πρόωρες εκλογές

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην Έλλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε, μεταξύ άλλων, για την σχέση της κυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο, το οποίο αποτελεί το καυτό θέμα των ημερών.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να τον «ρίξει» ο Πάνος Καμμένος. Όπως διεμήνυσε οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο: «Αυτός είναι ο στόχος μου και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν δεν έχει πλειοψηφία 151 θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές «συντεταγμένα εν ευθέτω χρόνω», πετώντας με αυτό τον τρόπο το «μπαλάκι» στον πολιτικό του συνέταιρο.

«Συνταγματικά δεν υπάρχει πρόβλημα, πολιτικά όμως είναι σαφές ότι υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση θα πάω σε πρόωρες εκλογές συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα υποστήριξε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί». Όπως είπε υπάρχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 των ΑΝΕΛ και βουλευτές του Ποταμιού.

Άμεσα η συμφωνία στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι θα φέρει τη ψήφιση για τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, πριν βγει ο μήνας.

«Έχω στόχο, σκοπό, άμεσα μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και γίνει η κοινοποίηση στο ΥΠΕΞ του αποτελέσματος και των άρθρων του Συντάγματος που σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών άμεσα θα δώσω στον ΠτΔ και στα κόμματα το αποτέλεσμα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις και αμέσως μετά θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής για την εκκίνηση της διαδικασίας. Νομίζω πως δεν θα τους πάρει πάνω από μια εβδομάδα να μας στείλουν τα αποτελέσματα. Μετά το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή». Διευκρίνισε πως «το Πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, όχι πολύ όμως, για λόγους τεχνικούς» καθώς «ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ».