«Θρίλερ» με ύποπτο φάκελο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ»

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μυτιλήνη για τον ύποπτο φάκελο με σκόνη που παραδόθηκε σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο φάκελος με χώρα προέλευσης την «Ινδία», έφτασε στα γραφεία της Πρυτανείας το απόγευμα της Τετάρτης, και περιείχε φυλλάδια και μια ύποπτη σκόνη. Όπως έγινε γνωστό, τα φυλλάδια έγραφαν στην αγγλική γλώσσα «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ χωρίς τους μουσουλμάνους».

Ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο φάκελος έχει αποκλειστεί, προκειμένου να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και στελέχη του Δημόκριτου έφθασαν στο νησί μετά τις 12 το βράδυ.

Το κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, αφίχθη στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η λειτουργία του πανεπιστημίου έχει ανασταλεί επ’ αόριστον, με απόφαση των πρυτανικών αρχών, μέχρι να ελεγχθούν όλοι οι χώροι. Ενώ πέντε εργαζόμενοι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο, έχουν εισαχθεί στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, καθώς παραπονέθηκαν για ερεθισμό του βλεννογόνου της μύτης και του στόματος.

 

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, ιατρικές πηγές αναφέρουν πως τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει εντελώς.