Επίσκεψη Μέρκελ: «Αστακός» η Αθήνα – Σε τι ελπίζει ο Τσίπρας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της σημερινής επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, πάνω από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα φροντίσουν για την ομαλή πορεία του προγράμματος. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελικόπτερα και drones, «μυστικούς» αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες, έλεγχους από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και από εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και κλειστούς δρόμους γύρω από το κέντρο και τα σημεία που θα βρίσκεται η  Γερμανίδα Καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι συγκεντρώσεις έχουν προαναγγείλει για σήμερα, η ΛΑ.Ε, Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.

Όσον αφορά στα μέτρα Τροχαίας, όπως ανακοινώθηκε, κατά το διήμερο (10 και 11-1-2019) της επίσημης επίσκεψης της στη χώρα μας της Καγκελαρίου της Γερμανίας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η πολιτική ατζέντα

Εν μέσω πολιτικών εξελίξεων στην κυβέρνηση, η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ έχει θετική χροιά για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς αναμένει σήμερα μια πολύ θετική δημόσια τοποθέτηση ότι η χώρα επιστρέφει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα.

Πίσω από την ανάγκη για θετική επισκόπηση της κατάστασης στην Ελλάδα βρίσκεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να καταφέρει να προσφύγει στις αγορές με ελκυστικό επιτόκιο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο αυτό.

Αν και δεν είναι δεδομένο αν η Άνγκελα Μέρκελ θα αναφερθεί στην Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρείται βέβαιο ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας θα χαιρετίσει τη Συμφωνία και θα μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν.