Τέλη κυκλοφορίας: Τι ισχύει φέτος για τις «πινακίδες με το μήνα»

Έως και την Παρασκευή 11/01/2019 παρατάθηκε η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία και πολλοί είναι αυτοί που «σχεδιάζουν» να προχωρήσουν σε κατάθεση πινακίδων.

Πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματός τους για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υπολογίζουν ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019, όμως θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν είναι δεδομένο.

Η εφαρμογή του έληξε στις 31-12 και για να ενεργοποιηθεί το 2019 θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάθεση νέας διάταξης νόμου.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μαΐου και είχε ισχύ μόνο για το 2018.