Σοβαρή περιπέτεια στον αέρα για τη Μέρκελ

Σοβαρή ήταν η περιπέτεια που αντιμετώπισε στον αέρα- για τη σύνοδο των G20- η Άνγκελα Μέρκελ, στο κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPIEGEL, ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας του αεροσκάφους τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Καγκελάριος της Γερμανίας να χάσει την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, λόγω της τεχνικής βλάβης.

Μία ώρα μετά την απογείωση από το Βερολίνο, το σύνολο του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στο Air Force A340.

Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή, όντας στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας.

Καμία ένδειξη για σαμποτάζ

Μόνο με τη βοήθεια ενός δορυφορικού τηλεφώνου, το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους κατάφερε να έρθει σε επαφή με το κέντρο ελέγχου πτήσεων και να ζητήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας – Βόννης.

Πάντως, η αιτία της βλάβης δεν έχει προσδιοριστεί αν και δεν θεωρείται σαμποτάζ.

«Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης», δήλωσε η ίδια.

Έτσι, η ισχυρή ηγέτης πέταξε σήμερα (30/11) το πρωί με ένα άλλο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη.

Από εκεί αναχώρησε με προγραμματισμένη πτήση της Iberia για το Μπουένος Άιρες.