Σε μια… Μέρα: Η παράσταση που σε «χτυπά» και θες κι άλλο

Σε μια… Μέρα. Η παράσταση που σε «χτυπά» από τα πρώτα λεπτά. Η παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις. Η παράσταση που δεν καταλαβαίνεις πότε άρχισε και πότε τελείωσε.

Είτε πηγαίνεις συχνά στο θέατρο είτε όχι, το εν λόγω θεατρικό έργο δε θα σου θυμίσει τίποτα από όσα έχεις δει μέχρι τώρα.

Το σκηνικό απλό και μεστό. Λίγα κιτρινωπά φύλλα στο πάτωμα, ένα παγκάκι για δύο και μια λάμπα δρόμου συνθέτουν τον χώρο.

Εκείνοι, όμως, που «γεμίζουν» την ατμόσφαιρα είναι οι δύο χαρισματικοί ηθοποιοί, o Κίμων Φιορέτος και ο Φάνης Παυλόπουλος.

Ένα δίδυμο που μετατρέπεται στους προσωπικούς σου «δαίμονες».

Η αλήθεια είναι πως η παράσταση έχει αρκετές βωμολοχίες, σε σημείο που στην αρχή σε ξενίζει και σε αποθαρρύνει σκεπτόμενος «Τι κάνω εγώ εδώ;».

Αλλά, μετά τα δέκα πρώτα λεπτά, γίνεσαι ένα με εκείνους.

Βλέπεις στα πρόσωπά τους, κομμάτια του εαυτού σου και δεν σε νοιάζει πόσες φορές ακούστηκε η λέξη «γαμ…νος».

Δύο άνδρες με καθημερινά προβλήματα, με στερεότυπα, με μια ρουτινιασμένη ζωή, με την ανθρώπινη προσδοκία για σωτηρία.

Δύο άνδρες από το παρελθόν συναντιούνται στο τώρα. Και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «Έτσι είμαστε τώρα; Έτσι θα γίνουμε κι εμείς;».

Ο τρόπος που «ξετυλίγεται» μπροστά σου το κουβάρι της ανδρικής τους φιλίας σε συναρπάζει και δεν μένεις πια στο φύλο, στην κοινωνική τάξη, στο επάγγελμα, στις σπουδές.

Και οι δύο έχουν «παντρευτεί» σύγχρονες εκδοχές των ανθρώπων με τις ερμηνείες τους να είναι απολαυστικές. Γέλιο, δάκρυα, φωνές, ηρεμία, αγκαλιές.

Η μετάφραση του Κίμωνα Φιορέτου είναι απίστευτα ταιριαστή στη δομή της κοινωνίας σήμερα και προβάλλει άριστα την ελληνική κατάσταση.

Αυτή την προσαρμογή απογειώνει η σκηνοθεσία της Σόφης Παπαδοπούλου η οποία φαίνεται πως πέτυχε αυτό που ήθελε. Για αυτό η συνεργασία των τριών ήταν άψογη.

Ο καθένας ήξερε τι έπρεπε να δώσει στην παράσταση αλλά και τι να πάρει από τούτη. Όλα τα σκαμπανεβάσματα αποδίδουν εξαιρετικά τη συγκρουσιακή σχέση των ηρώων.

Λίγες παραστάσεις ακόμα!

Με λίγες παραστάσεις ακόμα στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», άδραξε την ευκαιρία και δες μια παράσταση που θα σε συναρπάσει και θα σε προβληματίσει.

Για περισσότερες πληροφορίες για την καυστική, «μαύρη» κωμωδία «Σε μια…Μέρα», πατήστε εδώ.