Μην φοβάσαι την κάνναβη – Πολλαπλά τα οφέλη

Ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα – ταμπού είναι η κάνναβη και η χρήση της.

Και δεν αναφερόμαστε στο αλόγιστο κομμάτι αλλά, προφανώς, στην κατανάλωσή της με μέτρο και σύνεση.

Ο όρος «κάνναβη» περιλαμβάνει μία σειρά προϊόντων και χημικών ουσιών που προέρχονται από διάφορα είδη του συγκεκριμένου φυτού.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να ωφεληθεί από τα φυτοκανναβινοειδή αφού μιμούνται τον ενδογενή μηχανισμό μας.

Θεραπευτικές Χρήσεις

Μία από τις θεραπευτικές χρήσεις της είναι η θεραπεία του χρόνιου πόνου στους ενήλικες αφού ασθενείς παρουσίασαν σημαντική μείωση στην ένταση και τα συμπτώματα του πόνου.

Η βραχυπρόθεσμη χορήγηση ορισμένων «από του στόματος κανναβινοειδών» βελτίωσε αισθητά το συγκεκριμένο σύμπτωμα.

Επιπλέον, στους ενήλικες που έκαναν χημειοθεραπεία, τα από του στόματος κανναβινοειδή βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ναυτίας και των εμετών.

Πέρα από την αντικαρκινική δράση, σημαντικά είναι τα αποτελέσματα κατά της ακμής αλλά και της αρθρίτιδας.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που τάσσονται υπέρ της άποψης ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική, όπως τα υπνωτικά χάπια, τα οποία έχουν πολλές παρενέργειες.

Συνήθως, χρησιμοποιείται φαρμακευτικά αλλά υπάρχουν και οι εξής κατηγορίες: διατροφική, καλλυντική και ψυχαγωγική.

Να σημειωθεί πως τα κανναβινοειδή, περίπου 113 στον αριθμό, αλληλεπιδρούν σε συνδυασμό ενώ είναι πλέον γνωστό πως υπάρχουν 200 τερπένια.

Όσο αφορά στο πότε θα είναι ορατά τα πρώτα, σταθερά αποτελέσματα, θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα ώστε να μπει στον κύκλο του αίματος και να δουλέψει.

Νόμιμη η χρήση της

Σύμφωνα τόσο με διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με το τελευταίο φύλλο της ελληνικής κυβερνήσεως, η χρήση της κάνναβης έχει αποποινικοποιηθεί, εφόσον έχει μέχρι 0,2% THC.

Έτσι, μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ των κρατών και να πωλούνται στις αγορές, αν και το αν θα είναι φαρμακευτικό εξαρτάται από τη νομοθεσία του εκάστοτε κράτους.

Λίγα λόγια για την EkatiLab 

H EkatiLab είναι ένα εργαστήριο πιστοποιημένο GMP (Good Manufacture Practise) και δραστηριοποιείται από το 2017. Τα προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα είναι η κανναβιδιόλη (CBD) και η κανναβιγερόλη (CBG).

Είναι εταιρεία, με διακρίσεις στο ενεργητικό της και γνωστή για το θεραπευτικό της έργο, που ειδικεύεται στα κανναβινοειδή και στα τερπένια και πρόκειται για φυσικές ουσίες που βρίσκονται στο εργοστάσιο κάνναβης σατίβα I.

Οι αγορές στις οποίες κανείς μπορεί να βρει τα προϊόντα της EkatiLab είναι, πέρα από την ελληνική, η ισπανική, η πορτογαλική, η γαλλική, η ιταλική, η ολλανδική, η αυστριακή και η ελβετική, ενώ σχεδιάζεται και ένα άνοιγμα στην αγγλική.

Μάλιστα, η πρώτη νόμιμη συναλλαγή χασίς- στο ιστορικό της Ολλανδίας- φέρει την υπογραφής της EkatiLab.