Το υπουργείο απαντά για το ΕΚΑΒ: «Η… λάσπη και τα ψέματα λερώνουν»

Το υπουργείο Υγείας απαντά στα δημοσιεύματα που αφορούν σε μετακινήσεις διασωστών του ΕΚΑΒ σε διοικητικές υπηρεσίες του φορέα.

«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ γνωρίζει ότι, από τη στιγμή που δεν μπορεί ούτε να προσλάβει διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά ούτε να μετατάξει μέσω κινητικότητας, είναι αναγκασμένη να βρει εκ των ενόντων λύση για να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ».

Όπως υποστηρίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του, πρόκειται για φρασεολογία γεμάτη συκοφαντίες εναντίον των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και της Διοίκησης από το Σωματείο εργαζομένων της Αθήνας.

«Είναι επίσης γνωστό ότι αν αυτές οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, δημιουργείται πρόβλημα στο ίδιο το φυσικό αντικείμενο του φορέα, την άμεση δηλαδή παροχή πρώτων βοηθειών και την επείγουσα διακομιδή ασθενών και τραυματιών», συνεχίζεται στην ανακοίνωση.

«Άλλωστε, από 1-1-2019 που παύει η εμπλοκή του Επιτρόπου, οι ίδιες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την λειτουργία του, επιλύοντας κάθε εκκρεμότητα και εξασφαλίζοντας ασφάλεια στα πληρώματα των ασθενοφόρων και στους πολίτες».

«Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και ο ψευτο-κουτσαβακισμός των εξώδικων προς τη Διοίκηση, για δήθεν ρουσφέτια και χρωματισμένες αρχαιρεσίες, αποτελεί εκείνη την παλιά γνωστή μέθοδο συνδικαλισμού, που στόχευε σε στενές κλαδικές ιδιοτέλειες και στην εμπέδωση του ιδεολογήματος – στάχτη στα μάτια της κοινωνίας, κάνουμε κάτι για να υπάρχουμε».

Tι ισχύει τελικά

«Από τους 47 εργαζόμενους «πληρώματα Ασθενοφόρων» που αναφέρουν οι «πληροφορίες των συνδικαλιστών», οι 36 εργάζονται εδώ και χρόνια σε διοικητικές υπηρεσίες, ενώ μόνο 11 από όλη την Ελλάδα τοποθετούνται πράγματι τώρα σε διοικητικές θέσεις για την κάλυψη αναγκών».

Να σημειωθεί εδώ ότι με τη ρύθμιση αυτή «παύει ταυτόχρονα και η εργασιακή ομηρεία αυτών των 36 που υπηρετούν ήδη σε διοικητικές θέσεις, αφού όλα αυτά τα χρόνια υποχρεώνονταν σε διαδοχικές αποσπάσεις και μετακινήσεις, για να υπόκεινται σε πελατειακό έλεγχο».