«Ανάσα» για τα δημόσια, αντικαρκινικά νοσοκομεία

Ενισχύονται οι μονάδες σε δημόσια ογκολογικά (αντι-καρκινικά) νοσοκομεία της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας το οποίο παρέχει 22.138.180 ευρώ, μέσω της πολιτικής της εξοικονόμησης και των αποθεματικών του κράτους.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η «κυβέρνηση δε στοχεύει έκτακτες επιχορηγήσεις – μπαλώματα ή διαβλητές φαρμακευτικές δαπάνες, τύπου Novartis, και άλλα τέτοια πονήματα φαύλων εποχών».

Η παρέμβασή αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης που διατέθηκε πριν ένα χρόνο περίπου, από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων.

Στόχος η κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων, για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Έπειτα από στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία που υποδέχονται καθημερινά βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας και με αποτελεσματική συνεννόηση και συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (Υπουργού Ανδρέα Ξανθού και αν. Υπουργού Παύλου Πολάκη) με το Υπουργείο Οικονομικών, διατίθενται:

  • 7.140.000 ευρώ στο Γ.A.O.N.A. «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού παλαιών υποδομών της μονάδας και αντικατάσταση ή προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων υψηλού κόστους και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.
  • 5.000.000 ευρώ στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.
  • 5.000.000 ευρώ στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.
  • 4.998.180 ευρώ στο Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.

Αναλυτικά, οι πίνακες δαπανών ανά Νοσοκομείο: