Νέα διάκριση για την Αθήνα και τρία ελληνικά νησιά

Η Conde Nast Traveler, η «βίβλος» του ταξιδιού, συμπεριέλαβε την Αθήνα και τρία ελληνικά νησιά στους κορυφαίους, τουριστικούς προορισμούς.

Για ακόμη μία χρονιά, στην 31η διοργάνωση, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό του κόσμου δημοσίευσε τα βραβεία των αναγνωστών της, Readers’ Choice Awards.

Στην κατηγορία Καλύτερες Μεγάλες Πόλεις Παγκοσμίως, η Αθήνα κατέλαβε την 18η θέση.

Προτείνει στους αναγνώστες να επισκεφτούν την Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά και να κάνουν μια βόλτα από την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι.

Επίσης, τους συμβουλεύει να περπατήσουν στον λόφο του Λυκαβηττού και να εξερευνήσουν την ζωντανή γειτονιά των Εξαρχείων.

Όσον αφορά στα τρία ελληνικά νησιά, η Μύκονος, η Κρήτη και η Πάρος κέρδισαν την 1η, 2η και 3η θέση, αντίστοιχα, στην κατηγορία με τα Καλύτερα Νησιά στην Ευρώπη.

Επιπλέον, κάνει αναφορά στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε σχέδια του αρχιτεκτονικού εργαστηρίου Renzo Piano Building Workshop του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Renzo Piano, καθώς και στο σουβλάκι του Κώστα, στο Σύνταγμα, το οποίο χαρακτηρίζει ως το καλύτερο στην πόλη.

Μεγάλη είναι η λίστα και με τα ελληνικά ξενοδοχεία που συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές των αναγνωστών σε διάφορους προορισμούς της χώρας, όπως στη Σαντορίνη και την Κω.