Μάτι: «Ραγίζει» καρδιές ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί (vid)

Συγκλονίζουν τα λόγια του πυροσβέστη που έχασε τη γυναίκα και τον μόλις έξι μηνών γιο του, την ώρα που εκείνος έσβηνε τη φωτιά στο Μάτι.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Δημητρίου, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» στον ALPHA. Εκεί περιγράφει όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα και τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε την αποχαιρέτησα κι έφυγα».

Ήταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και, όπως αποκαλύπτει, την έχασε πολύ γρήγορα. «Κάθε βράδυ ψάχνω τα αν, αλλά δεν καταλήγω πουθενά. Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας».

«Ήταν 17:30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως την ενημέρωσα για τη φωτιά. Της είπα, Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγε αμέσως από το σπίτι. Προσπάθησε να πάρει κάποια πράγματα και έφυγε».

Στη συνέχεια, ο πυροσβέστης εξηγεί ότι προσπαθούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του. Όταν δεν τα κατάφερε, υποψιάστηκε ότι κάτι κακό συνέβη. «Όλα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο μέτωπο της φωτιάς κι έτσι πήρα το δικό μου όχημα για να πάω να τη βρω».

«Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στη Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα.Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει κι ένας συνάδερφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος».

«Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, κατάλαβα ότι το μωρό μας ήταν νεκρό. Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να κρατηθώ για τη Μαργαρίτα. Κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς έφυγε 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή».