Στο «σκαμνί» ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Σε δίκη παραπέμπεται ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης.

Για σωρεία ατιμωτικών πράξεων παραπέμπεται να δικαστεί με τελεσίδικο βούλευμα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο φερόμενος– μέσω του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ – ως υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κος Ρέστης είναι και εκείνο της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος στελέχους του Ομίλου του.

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 1507/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας ο γνωστός για τις ατέλειωτες περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη, θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για:

  • ηθική αυτουργία σε εκβίαση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιώργου Δασκαλάκη,
  • ηθική αυτουργία σε βαριά σκοπούμενη σωματικήβλάβη εναντίον του ίδιου επιχειρηματία,
  • παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση από κοινού με σκοπό βλάβη τρίτων,
  • ηθική αυτουργία σε ληστεία και απόπειρα εκβίασης σε βάρος του στελέχους του Ομίλου του Ιωάννη Δρίτσα,
  • ηθική αυτουργία και εκβίαση από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Χαράλαμπου Στάικου,
  • ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος του δικηγόρου Αντώνη Βουγίδη.

Μαζί με τον Βίκτωρα Ρέστη παραπέμπονται να δικαστούν και άλλα τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το νέο παραπεμπτικό βούλευμα, δικάζεται ταυτόχρονα σε δύο Τριμελή Εφετεία Κακουργημάτων για θαλασσοδάνεια που χορηγούσε η τράπεζα συμφερόντων του FBB και για το σκάνδαλο καταπάτησης με ψευδείς βεβαιώσεις περίπου 400 στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Κορωπί.

Mερικοί, πάντως, εκτιμούν ότι ο υπόδικος εφοπλιστής θέλει να αγοράσει την ΠΑΕ προκειμένου να μην καταλήξει στον Κορυδαλλό.