Γιατί το σεξ κάνει καλό στην υγεία

Το σεξ, πέρα από το ότι μας φέρνει πιο κοντά στον σύντροφο, ωφελεί σημαντικά και την υγεία.

Σύμφωνα με το onmed, οι παρακάτω πέντε λόγοι ανήκουν στα κυριότερα οφέλη της σεξουαλικής επαφής με το ταίρι μας.

Μειώνει το στρες

Έχει αποδειχθεί πως το σεξ βοηθά στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία, τα άτομα με έντονη σεξουαλική ζωή ανταποκρίνονται καλύτερα σε καταστάσεις που προκαλούν στρες, ενώ καταφέρνουν να διατηρήσουν την αρτηριακή τους πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα συνδέεται άμεσα με τα υψηλά επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α (IgA), το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό από το κρύωμα και άλλες λοιμώξεις.

Καίει θερμίδες

Μέσα σε 30 λεπτά σεξ μπορούμε να κάψουμε 85 θερμίδες ή και περισσότερο. Μπορεί να μην ακούγονται πολλές, αν το δούμε όμως συνολικά, 24 ώρες αντιστοιχούν σε 3.570 θερμίδες, δηλαδή μισό κιλό λίπους.

Η καρδιά είναι υγιέστερη 

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στη Βρετανία, οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σύγκριση με αυτούς που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα. Η μελέτη επίσης πιστοποιεί ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ της συχνότητας του σεξ και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Ένας από τους λόγους που κάνουμε σεξ είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Το καλό σεξ πηγάζει από την υψηλή αυτοπεποίθηση, όταν όμως συνδυάζεται με την τρυφερότητα και την αγάπη, μπορεί να την ενισχύσει ακόμη καλύτερο.