Έκανε απειλητικό τηλεφώνημα γιατί δεν ήθελε να τη… χάσει!

Ένας Γάλλος τηλεφώνησε για βόμβα ώστε να μη χάσει την πτήση του για την οποία είχε καθυστερήσει.

Η πτήση αναχωρούσε από αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο και είχε προορισμό το Λος Άντζελες, ενώ το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις μήνες περίπου.

Ο βιβλιοθηκάριος Ζακόμπ Μεΐρ Αμπντελάκ τηλεφώνησε οκτώ λεπτά πριν την αναχώρηση της πτήσης για να καθυστερήσει την απογείωση του αεροσκάφους.

Η κίνησή του αυτή είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν εκ νέου από έλεγχο όλοι οι επιβάτες της πτήσης, και τελικά η αναχώρηση να καθυστερήσει για περίπου μιάμιση ώρα, ώσπου να εξακριβωθεί τι συνέβαινε.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές του αεροδρομίου διαπιστώθηκε πως το τηλεφώνημα είχε γίνει από τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμπντελάκ για να κάνει την κράτησή του για εκείνη την πτήση.

Έτσι, όταν ο Αμπντελάκ βρέθηκε και πάλι στο ίδιο αεροδρόμιο στις 22 Μαΐου για να πάρει μία άλλη πτήση προς τις ΗΠΑ, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

«Αυτή ήταν μία αρκετά γελοία απόφαση από τον Αμπντελάκ, που επινόησε έναν εξαιρετικά σοβαρό ισχυρισμό μόνο και μόνο για προσωπικό όφελος», δήλωσε στο Reuters ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Γκάτγουικ, Μαρκ Κλόδιερ.

«Καθυστέρησε για την πτήση του και σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να κάνει ένα ψεύτικο τηλεφώνημα για βόμβα. Ωστόσο αυτή αποδείχθηκε η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσε να έχει λάβει».