Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Νίκου Τόσκα ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιάμιση εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραιτήθηκε από τη θέση του.

Σε δήλωση του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή του να συνεχίσει».

Στον αντίποδα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποδέχτηκε την παραίτησή του και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.

Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.

Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».

Σημειώνεται πως οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Το tweet του Αλέξη Τσίπρα