Ανατολική Αττική: Ενίσχυση των δομών Υγείας

O Aνδρέας Ξανθός ανακοίνωσε την ενίσχυση των δομών Υγείας στις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

«Τους ευχαριστούμε γιατί ξεπέρασαν τον εαυτό τους, ήταν μεγάλη η προσπάθειά τους, η οποία συνεχίζεται για να απαλύνουμε τις πληγές των ανθρώπων. Είναι σημαντική η ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη, γι αυτό θα ενισχύσουμε τις δομές της περιοχής με ψυχολόγους, αλλά και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων».

Αυτό εξέφρασε ο αρμόδιος Υπουργός, στο πλαίσιο επίσκεψή τους στις δομές Υγείας στις πυρόπληκτες περιοχές.

Μίλησε, ακόμα, για το μετατραυματικό στρες το οποίο έχουν υποστεί πολλοί από τους πληγέντες και ανέφερε ότι ήδη στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας βρίσκονται 36 γιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στο έργο των εργαζομένων και στα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών.

Όσο αφορά στους τραυματίες, δεκάδες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία, κάποιοι από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Ραφήνας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την αποθήκη υγειονομικού υλικού, διασώθηκαν χάρη στην αυταπάρνηση τριών εργαζομένων.