Συνελήφθησαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιογράφοι της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό κανάλι της γειτονικής χώρας, το τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο είχε περάσει στην Ελλάδα για γυρίσματα με αφορμή την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Όπως ανέφερε ο ANT1, οι δημοσιογράφοι αφού έκαναν κάποια δοκιμαστικά γυρίσματα, ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο τους με το αυτοκίνητό τους.

Τότε, η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε και χωρίς να τους δείξει κάποιο ένταλμα, όπως μεταδίδει το κρατικό κανάλι, τους έβγαλαν από το όχημά τους, κάνοντας κατάσχεση.

«Άρχισαν να με ψάχνουν»

«Με ξάπλωσαν πάνω στο αυτοκίνητο και χωρίς να με ρωτήσουν τίποτα άρχισαν να με ψάχνουν. Όταν τους ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό, δεν πήρα καμία απάντηση. Μας συνέλαβαν κακήν κακώς και μας έβαλαν σε ξεχωριστά οχήματα».

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο δημοσιογράφος Φατίχ Σαμπουντζού, μέλος του συνεργείου που βρέθηκε στην Ελλάδα και συνελήφθη.

Στο τμήμα που τους μετέφεραν τους ανέκριναν για τρεις ώρες σε ξεχωριστά δωμάτια τον καθένα. «Ρωτήσαμε το λόγο και μας είπαν κάτι αστείο, ότι απλά έκαναν έλεγχο ρουτίνας». Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, ήταν μία σύλληψη αυθαίρετη.

Όπως αναφέρουν άλλα τουρκικά μέσα, ο Φατίχ Σαμπουντζού και ο εικονολήπτης Ουφούκ Καραγκιούλ αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά από την παρέμβαση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.