«Ροζ» σκάνδαλο με Υφυπουργό – Τα ερωτικά μηνύματα

Τεράστιο είναι το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει και αφορά Βρετανό πολιτικό.

Ο λόγος για τον Άντριου Γκρίφιθς, Υφυπουργό Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο οποίος φέρεται να έστελνε ερωτικά μηνύματα σε δύο νεαρές.

Για αυτό και υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Sunday Mirror.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος Υφυπουργός παραιτήθηκε «για προσωπικούς λόγους».

Η αποκάλυψη του σκανδάλου 

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, ο Γκρίφιθς, που είναι παντρεμένος, έστειλε σχεδόν 2.000 μηνύματα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων σε μια 28χρονη σερβιτόρα και σε μια φίλη της, με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τους πρότεινε να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα για τις ερωτικές συνευρέσεις τους και καυχιόταν ότι τον φλερτάρουν πολλές λόγω της θέσης του. «Είμαι περιζήτητος. Η εξουσία είναι αφροδισιακή», έγραφε σε ένα από τα μηνύματα.

Μάλιστα, ο πολιτικός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πλήρωσε επίσης εκατοντάδες λίρες στις δύο νεαρές γυναίκες για να του στείλουν ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, γιατί το… δικαιούταν μετά την πολύωρη εργασία του στο κοινοβούλιο.

Μία από τις νεαρές φαίνεται πως δήλωσε στην εφημερίδα ότι αισθάνθηκε «βρώμικη» λόγω της φύσης των μηνυμάτων που της έστελνε ο πολιτικός. «Είχα την αίσθηση ότι με χρησιμοποιούσαν για την ικανοποίηση αυτού του πλούσιου άνδρα», εξέφρασε.

Η δημόσια παραδοχή του

«Ντρέπομαι βαθύτατα για τη συμπεριφορά μου που βύθισε σε ανείπωτη απελπισία τη σύζυγο και την οικογένειά μου, στην οποία χρωστώ τα πάντα» ανέφερε ο ίδιος σε ανακοίνωσή του.

«Υπέβαλα την παραίτησή μου (…) την Παρασκευή. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ για τη συμπεριφορά μου. Θα ζητήσω τη βοήθεια ειδικού για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.