Το είπε και το έκανε ο Δημήτρης Καμμένος

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Ο 7ος Αντιπρόεδρος του Σώματος έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Όπως επισημαίνει, αιτία της απόφασής του είναι ώστε να διευκολύνει την εύρυθμη λειτουργία του προεδρείου του Κοινοβουλίου.

Από τη Δευτέρα (2/7), ο κος Καμμένος ήταν διατεθειμένος να σκεφτεί την παράδοση της Αντιπροεδρίας, κατόπιν πίεσης που δέχτηκε.

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και οι αντιπρόεδροι Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) και Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) ζήτησαν από τον εν λόγω πολιτικό να παραιτηθεί του αξιώματος.

Στόχος να αποφευχθεί η κατάθεση πρότασης μομφής που θα μετέτρεπε μια καθαρά «κανονιστικού τύπου» διαδικασία σε συζήτηση με χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης.

Για αυτό και πήρε την απάντηση να παραιτηθεί.

Η επιστολή του Δημήτρη Καμμένου

«Ύστερα από την διαγραφή μου από το κόμμα των ΑΝΕΛ για την ψήφο καρδιάς που έδωσα για το ζήτημα της Μακεδονίας μας και κατόπιν των σχετικών συνομιλιών που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να διευκολύνω την εύρυθμη λειτουργία του Προεδρείου του Κοινοβουλίου και να μην εξαντλήσω τη δυνατότητα που μου παρέχει ο κανονισμός της Βουλής. Υποβάλλω ενώπιον σας την παραίτησή μου από την θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων».