Οριστικό «διαζύγιο» Θεοδωράκη – Γεννηματά

Την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ πρότεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χτεσινή (1/7) συνεδρίαση του κόμματός του.

Η Μεγάλη Συνάντηση Αντιπροσώπων του Ποταμιού συνεδρίασε στο Μέγαρο Μουσικής. Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη και τοποθετήσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών και στελεχών.

«Η απόφαση για συμμετοχή στο Νέο Φορέα ήταν δική μου, θεωρώντας ότι θα πάρουμε τα θετικά του κάθε χώρου. Σήμερα βλέπω ότι δεν έγινε. Προτείνω την απεμπλοκή από το Κίνημα Αλλαγής», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών.

Θεοδωράκης: «Συνταγή αποτυχίας»

«Η παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής θα ήταν συνταγή αποτυχίας», ανέφερε ο κος Θεοδωράκης στη δημόσια ομιλία του μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Ποταμιού να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε ότι στην πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές και παραδέχθηκε ότι έχει μπροστά ανηφόρες και αναποδιές.

Ποια τα επόμενα βήματα

Όσο αφορά στην επόμενη ημέρα, μίλησε για συνεργασία με φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις ενώ ανακοίνωσε συνέδριο για πολιτικές θέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες και ηγεσία τον Οκτώβριο.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οποιουδήποτε άλλου κόμματος ούτε προτίθεται να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος μένει στο Κίνημα Αλλαγής

Η πολιτική κίνηση Μπροστά που για περίπου τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα όργανα του κόμματος.

«Η σημερινή απόφαση της ΜΕ.ΣΥ.Α. για αυτόνομη πορεία του Ποταμιού έρχεται σε αντίθεση με την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, την οποία θεωρούμε ουσιαστική προϋπόθεση για την πολιτική ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου, αλλά και βασική προϋπόθεση της συνεργασίας μας με το Ποτάμι από το 2015», εξηγείται σε ανακοίνωσή της.

«Ευχαριστούμε το Σταύρο Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του, τους βουλευτές, τα πολιτικά στελέχη, τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και τους εθελοντές του Ποταμιού για τη συνεργασία. Ευχόμαστε να συνεχίσει να υπάρχει χάριν της πολυφωνίας που έχει ανάγκη η πολιτική μας ζωή», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Κάθε δυσκολία μας ενώνει ακόμη περισσότερο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα για την ισχυρή Κεντροαριστερά που θα εξασφαλίσει προοδευτικές λύσεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Προχωράμε μπροστά με ανοιχτό πνεύμα, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν».