«Η ελληνική οικονομία επανέρχεται στη ζωή»

Την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα και την οικονομία της τονίζουν σε δημοσιεύματά τους Financial Times και Handelsblatt.

Financial Times

«Περισσότερες ελπίδες για την Ελλάδα καθώς η οικονομία επανέρχεται στη ζωή. Η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τονώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Υπάρχει τώρα καθαρότητα και μακροπρόθεσμα μετά τη συμφωνία για το χρέος. Υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ότι πριν μια δεκαετία κι αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων.

Η αλλαγή της κυβερνητικής στάσης σε συνδυασμό με την αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση των πιστωτών της Ελλάδας εντείνει τις ελπίδες ότι πιθανόν δε θα υπάρξει οπισθοδρόμηση στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο η ανάκαμψη δε θα είναι ομοιόμορφη για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η ανεργία παραμένει τρεις φορές υψηλότερη από τον μέσο όρο στην ΕΕ».

Handelsblatt

«Για πολύ καιρό πολλοί επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα. Αυτό αρχίζει να αλλάζει καθώς έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, μάλιστα για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα.

Ο οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ ελπίζει να εισπράξει εφέτος περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ευρώ . Θα πιάσει τον ετήσιο στόχο του για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 2011».

Fraport

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η Ελλάδα αναμένει νέο τουριστικό ρεκόρ το τρέχον έτος. Τους πρώτους πέντε μήνες της χρονιάς, η Fraport Greece ανακοίνωσε αύξηση 11% του αριθμού των επιβατών.

Η απόδοση είναι τόσο καλή που η Fraport ενδιαφέρεται ήδη για άλλα 23 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία εξακολουθεί να διαχειρίζεται το κράτος.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο αριθμός των ξένων τουριστών αυξήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 14%.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ